VakVagány - Élet vakon, néha vakvágányon

Szív karcolta kérdésmozaikok

Rohantál már viharban a Balatonon mezítláb, a köves talajon, sírva-nevetve az önkéntes „akupunktúra” okozta sebeken? Szaladtál már bőrig ázva, a cikázó villámokkal átszőtt égbolt alatt tudva, hogy nincs mitől tartanod, mert olyasvalaki kezét fogod, aki óv, szeret, félt, aki nem hagy el, soha? Markoltad valaha úgy egy kutya pórázát, hogy tudtad: életed a mancsában van,… Tovább »

RenBikeTour Balaton – 2017-ben, VakVagány szemmel

Szabadság? Boldogság? Egészség? Gondtalanság? Vajon a fentiek közül, melyik számomra a RenBikeTour szinonimája? Nem tudok, és nem is akarok dönteni. Egyenlőség jelet húzok közöttük, mert nekem egyet jelentenek, egyet képviselnek. Négy nap, amikor nincs betegség, nincs szomorúság, nincsenek korlátok, határok. És ha van is kezelés, vagy gyógyszer beszedés az is annyira normális, hogy nincs „másság-érzet”…. Tovább »

„Jó, hogy vagy! Jobb veled a világ!”

A május nem csak azért kedves a szívemnek, mert első vasárnapján díszbe öltözik a lelkem azért, hogy az Anyák napját ünnepeljem. Nem csak azért varázsol el a tavasz bódító illata, mert a tizedik naphoz érve újabb év-diadalt töltök be. Idén az Erdheim-Chester vs. Horváth Nikoletta VakVagány boxmérkőzés 0:29-nél tart. Igaz, a világon ez, az egyetlen… Tovább »

A bennünk pislákoló láng

Amikor életemben először éreztem az egységet, a kollektív tudatot, vagy nevezze mindenki, ahogy szeretné, épp a dializálóban feküdtem. A székem háttámláját állítottam be, vízszintes pozícióba, s mindkét fülemet bedugva, a kedvenc, egyébként futás közben hallgatott zenéimet kezdtem el lejátszani. Aztán, ahogy csendben magamban hálát adtam, mert hogy az áldás egy jó ideje hű társam a… Tovább »

Őrülj meg velem!

A körülményeiden nem biztos, hogy tudsz változtatni. De a hozzáállásodon igen. Ha azt mondod, te erre képtelen vagy, nem látsz kiutat, mert az életed egy romhalmaz, és minden csak egyre rosszabb lesz, akkor igazad van. Sorsodat valóban afelé irányítod, hogy léted hajója végül zátonyra fusson. De, ha azt mondod, hogy “képes vagyok rá”, ha tiszta… Tovább »

Élettársi pohárköszöntő

Ha valaki, egy öntudatlan pillanatában úgy döntene, hogy szeretne elnevezni rólam valamit, akkor vajon mi lenne az? És minek örülnék én? Leginkább semminek, de a kedvenc süteményemet elkeresztelhetnénk Niki szeletnek, igaz ahhoz sokkal korábban kellett volna meglátnom a napvilágot, mert már Esterházy előbb odaért, helyettem. Igaz, az egészséges verzió még akár várhat is a névadóra…. Tovább »

Évértékelő helyett

Számomra a Szilveszter épp olyan nap, mint a többi. Nem holnap fog eldördülni életünk startpisztoja, és nem a tegnap még gyorsan megcselekedett tettei fogják romba dönteni a jövőnket. Ami van, ami kézzel fogható az a most. A most pedig mindegy milyen naptári dátumra esik, mindegy milyen évszakot ölel fel, a lényeg, hogy megragadjuk, megfogjuk a… Tovább »

Öröm ABC

2016. december 8. A dátum, mely születésnapnak járó tisztelettel véste bele magát életem naptárába. Az álmom ezen a csodálatos napon valóra vált. Még mindig várom, hogy felébredjek, hogy valaki jól megcsípjen… S csak lassan fogom fel a tényt, ez már a valóság: jó reggelt, itt vagyok! Az Öröm ABC, a könyv…. A könyvem (még leírni… Tovább »

Ne féljetek!

A pokol képével sokan, sokszor riogattak már ezreket. Tüzes kemencék, vasvillával rohangáló ördögök, akik jól visszatuszkolják az üstökből kimászni vágyókat. Korom, feketeség, siralom, és kárhozat. Ez a jussunk, hogyha nem vigyázunk! Irgum-burgum! Utóbbit még gyerekkoromban tették hozzá a szent életű oktatók, később már ez a feloldó hatású kis gesztus is elmaradt. A vérvörös kín az… Tovább »

RenBikeTour – A csoda, amely nem három, hanem négy napig tart!

Könnyezem. A sós tengernek oly sok formáját ismerem már. A fájdalomtól megtört, kemény, koppanó cseppeket; a kétségbeesés elmosódó folyamát; a mély bánat úttalan kútjába vesző zuhatagát; az öröm bugyborékoló, szinte ugráló nedvességét; az emlékezés éveket elmosó vízesését. De ez most valami más. Olyan hullámokban önt el a boldogság, az emlékezéssel szőtt öröm, ami alig ragadható… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!